de Joan Jordi Miralles

Barcelona, Males Herbes, gener del 2023.
208  pàgs.

 

 La novel·la que trenca un dels tabús més nostrats: MIralles s’endinsa en les profunditats més tenebroses de la joia de la Corona més internacional del país, La Masia del Barça. A mig camí de Les tribulacions del jove Törless de Robert Musil i El senyor de les mosques de William Golding, poca broma…

“Dia a dia, les dificultats i la por li van generant i afaiçonant un nou instint. Com més malament ho passa, més ganes de remuntar té. Com més putades li fan, més motivat se sent. Com més li compliquen la vida, més segur de si mateix esdevé. Creu que si continua així, al final serà invencible.”

“En Pep guardiola aparca el seu Golf Cabriolet de carrosseria i capota blanques al pàrquing de grava. L’Ulisses li demana un autògraf i en Guardiola li signa amb generositat (…) Hi ha qui es queda una bona estona mirant com el Golf Cabriolet s’allunya. (…) És el somni viu de l’èxit, de l’anhel de tot futbolero. És la prova que constata que paga la pena viure en un lloc així, sense intimitat, sense confort, suportant les dèries, els odis i les desavinences dels altres. El missatge és que, a l’últim, la recompensa arriba. Però l’Ulisses ja comença a ensumar-se que no és ben bé així. Per a ell, en Guardiola i el seu Golf Cabriolet i les seves maneres són un miratge. A La Masia no fan persones, més aviat les destrueixen.”